29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 Oktobar 2013 03:16

Od sutra: Grozan ja 2

UNA FILM, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine nakon izuzetno posjećenih predpremijernih projekcija filma “GROZAN JA 2» najavljuje početak jedne od najvećih kino distribucija jednog 3D filmskog naslova na teritoriji Bosne i Hercegovine. 

 

"GROZAN JA 2" je nastavak animiranog mega hita studija Universal iz 2010. godine koji je nakon otvaranja  osvojio mališane širom svijeta. Avanture Grua, super zločinca mekog srca, njegove tri usvojene kćerke i presmiješnih mališana (minions) idu dalje u nastavku koji je početkom jula ove godine otvoren na američkim kino blagajnama sa rekordnom zaradom od preko 83 miliona dolara te je do sada samo na američkim kino blagajnama inkasirao preko 350 miliona a na svjetskim preko 850 miliona dolara. U originalnoj verziji koju ponovo rediteljski potpisuje autorski dvojac Chris Renaud i Pierre Coffin glasove glavnim karakterima iznova posuđuju sjajni komičari Steve Carrell, Kristen Wiig i Russell Brand.

 

U verziji filma sinhronizovanoj na BHS jezik pored sjajnih glumaca iz regiona Nebojše Dugalića, Marka Živića i Predraga Ejdusa glas glavnom negativcu, Dr.Nefariu glas posuđuje veteran bh. glumišta, dramski pisac i TV Voditelj Rusmir Agačević Rus . "GROZAN JA 2" je komična avantura u kojoj se bivši superzločinac Gru pokušava navići na ulogu porodičnog čovjeka iz predgrađa. No, tada supertajna organizacija, koja se bori protiv zla u svijetu dolazi njemu na vrata. Gru i njegova partnerica Lucy uz pomoć mališana trebaju otkriti ko je odgovoran za velike zločine.

 

Distribucija naslova "GROZAN JA 2" zapocinje u cetvrtak 03.oktobra sa redovnim prikazivanjem na repertoarima multipleksa Cinema City Sarajevo, Palas Banja Luka i FC Ekran Zenica, kinu Kaleidoskop Tuzla, a zahvaljujući 3D pokretnoj opremi film će ove sedmice biti prikazan u Višegradu. Podsjećamo da je svjetski partner filma "Grozan ja 2" McDonald's u svim prodajnim objektima u BiH za sve mališane uz Happy meal obrok obezbjedio i igračke na temu filma i tako započeo suradnju sa UNA filmom koja će se u narednom periodu proširiti i na nove aktivnosti. 

 

PR služba UNA Film,