29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 10 Avgust 2013 12:03

I Zeničani na Ljetnoj pozornici

Od 12. do 15. augusta Kakanj će biti domaćin kulturne manifestacije na otvorenom “Civilizacija-Ljetna pozornica 2013”. Manifestacija će se održati u okviru “Kakanjskih dana” u organizaciji Općine Kakanj koji uključuju niz kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti.

 

Danas je tim povodom u prostorijama JU za kulturu i obrazovanje Kakanj (Omladinski centar) održana press konferencija koju je organizovalo UG Civilizacija Kakanj.  Prisutnim novinarima obratili su se: predsjednik UG Civilizacija i projekt menadžer “Ljetne pozornice 2013” Boris Franjić i potpredsjednici Civilizacije Semir Mušija i Munira Beba Karahodžić te koordinator manifestacije Talić Adnan. Predstavljen je program ovogodišnje manifestacije.

 

“Ove godine pripremamo spektakularan i program dosta drugačiji od onog koji smo u okviru  “Kakanjskih dana” mogli gledati prethodnih godina. Općina Kakanj je prepoznala vrijednost prošlogodišnje manifestacije “Ljetna pozornica 2012” kada smo upriličili prestave “On meni nema Bosne“ Josipa Pejakovića, “Gola istina” Mirnesa Kubata i “Ćorkan” Harisa Burine, te uz organizaciju na visokom nivou građanima priredili nezaboravne noći.


Cilj nam je da to uradimo i ove godine, uz muziku u izvornom obliku, u organizaciono daleko višem nivou. Tako nas prvu noć manifestacije, 12.08. očekuje koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica uz goste Ivicu Šarića, prvaka opere NP BiH, Vesnu Tomičić i Martinu Jozinović, te poznatog glumca Harisa Burinu i gosta iznenađenja. Drugu noć, 13.08. nastupa popularni sarajevski bend Divanhana, treću noć, 14.08. će nas zabavljati Đorđe Balašević bend uz pratnju kamernog simfonijskog orkestra, a program će četvrte noći,15.08, zatvoriti Mostar sevdah reunion. Očekuju nas noći slične onim nekadašnjim Baščaršijskim”,  izjavio je Boris Franjić, projekt menadžer manifestacije.

 

“Važno je napomenuti da su nam Općina Kakanj i načelnik Nermina Mandra dali punu podršku, kako finansiranjem dijela manifestacije, tako i organizaciono”, istakao je jedan od organizatora Semir Mušija. Naglasio je i veliko interesovanje građana iz cijele BiH koji su najavili svoj dolazak.

 

O ciljevima Civilizacije govorila je Munira Beba Karahodžić, članica udruženja: “Kakanj kao sredina treba jačanje kulture u svakom smislu i to je upravo ono za što se  Civilizacija zalaže. Ove godine smo uložili velike napore da Kaknju poklonimo jedan nezaboravan događaj”

 

Manifestacija “Ljetna pozornica 2013” će se održati na prostoru trga kod trećeg solitera u Kaknju, svi koncerti počinju u 21:00 i ulaz je besplatan.

 

Generalni sponzor manifestacije je MGM Farm, pokrovitelj je Općina Kakanj, a sponzori su još i  JP Elektroprivreda BiH TE Kakanj, RMU Kakanj, JP Vodokom, Ured premijera ZDK, JP Grijanje, Kakanj Cement, Triglav osiguranje, Trgošped, Delta Petrol, AB Petrol, Delibašić Poliuretani, Robot commerce, Trafik, Kakanj promet, Nova trgovina-s, a medijski pokrovitelji su Kaportal.ba, RSG Radio i Depo portal.

 

PROGRAM LJETNE POZORNICE:

Mjesto:  Kakanj, Trg kod solitera III

 

1. NOĆ (12.08.); početak:  21h VEČER KLASIČNE MUZIKE

NASTUP:  Kamerni orkestar iz Zenice

Gosti: Haris Burina, Ivica Šarić, Vesna Tomičić i Martina Jozinović,?.

 

2. NOĆ (13.08.); početak:  21h VEČER BOSANSKOG SEVDAHA

NASTUP:  Bend „Divanhana“

 

3. NOĆ (14.08.); početak:  21h VEČER UZ STIHOVE ĐORĐA BALAŠEVIĆA

NASTUP:  Balašević  band uz pratnju simfonijskog orkestra

 

4. NOĆ (15.08.); početak: 21h VEČER SEVDAHA I STAROGRADSKE PJESME

NASTUP:  Mostar sevdah reunion

 

cover civilizacija final