02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 29 Juli 2013 07:53

Stvaramo bolji svijet - 2.dan

II dan – UPOZNAJEMO JEDNI DRUGE U BOJAMA DUGE - Ranom zorom uz prve taktove, svima već poznate pjesme “Stvaramo bolji svijet”, izviđači su napustili svoje vreće, šatore i počeli sa jutarnjom gimnastikom nakon koje je uslijedila higijena, a zatim i doručak. Nedugo nakon doručka sa svih strana kampa, marame su veselo poskakivale na izviđačkim vratovima dok su se oni približavali zbornom mjestu.


Počele su radionice „Duge“  kroz koje smo  saznali nešto više o drugim religijama, a potom smo imali prliku pridružiti se radionici izrade maski za popularnu kinđurijadu. Sa stečenim novim znanjima i izrađenim maskama uputili  smo se put plaže.  Pored vaterpola koji smo igrali u vodi i odbojke na plaži, imali smo  priliku naučiti osnove prve pomoći u slučaju ujeda zmije. Snagu je izvukla voda pa je bilo vrijeme  da se ona regeneriše. 


Na putu do kampa stomaci razigranih učesnika su se oglašavali kao alarm za ručak. Poslije ručka je uslijedio i obavezan odmor u hladovini. Slijedi povratak na plažu, nastavak druženja i igranja štafete u plivanju i vaterpola i učenje novih pravila bontona ponašanja u vodi i kraj vode.

 

Osim učenja i igara razmjenjivali smo iskustva sa proteklih radionica. Ideje pri kreiranju maski su prštale u neograničenim količinama, natjecateljski duh u brzini vezanja i razvezivanja čvorova se vidio iz daleka a radionica o religijama je prošla u duhu razumjevanja i poštovanja.

 

Dan je završen sa večernjim programom  TALENT SHOW-a  uz predstavljanje vještina učesnika u glumi , plesu, pjesmama i raznim vještinama kojima bi pozavidio i  X – faktor.I

 

Izviđački pozdrav! 

Savez izviđača općine Zenica

www.sioz.ba

 

DSC 0183