26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 29 Juni 2013 05:14

Danas Sportske igre mladih

U Zenici će se danas, 29. juna, sa početkom u 08:00h u Areni Zenica, održati treće BH Telecom Sportske igre mladih, koje će ove godine okupiti preko 1500 dječaka i djevojčica iz Zenice i okoline.

 

Mališani će imati priliku takmičiti se u 10 sportova: mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, odbojka na pijesku, igra 'između dvije vatre', šah, tenis, stoni tenis i badminton. Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj i date podršku najmlađim sportistima u Zenici.

 

Povodom početka trećih BH Telecom Sportskih igara mladih, na Coca - Cola Cupu u malom nogometu za kategoriju 1997. i mlađe, gospodin Zijad Softić, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti, izvest će početni udarac i tako obilježiti početak ovogodišnjih Igara.

 

BH Telecom Sportske igre mladih su najljepša sportska priča koja kroz sport, druženje, fair play i toleranciju okuplja djecu i mlade širom Bosne i Hercegovine. Igre su prvi put održane u BiH 2011. godine i u prethodne dvije godine okupile su preko 30.000 mališana. Do sada se na ovogodišnje Igre prijavilo preko 29.000 dječaka i djevojčica iz cijele BiH. Takmičenja se odvijaju u ženskoj i muškoj konkurenciji u kategorijama 1997. godište i mlađe i 2001. godište i mlađe. Igre su do sada posjetile Konjic, Goražde i Doboj, a nakon Zenice, posjetit će još 15 bh. gradova.