28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Juni 2013 11:04

Rokenrol na Vranduku 28.juna

Vranduk će 28. juna 2013. godine po četvrti put biti domaćin manifestacije NOĆ ROCK'N'ROLL-a.  Ovaj Projekat, koji egzistira od 2010. godine, već ima status kultnog događaja na nivou Općine i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.


Kada je pokrenuta ideja o večeri rock'n'rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije i generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom. Ipak, 30. jula 2010. godine upornost nekolicine entuzijasta umjetnika u zrelijim godina i uz podršku njihovih prijatelja se isplatila. Dosadašnje tri održane manifestacije finansirane su vlastitim sredstvima, a preko 400 posjetilaca na Vranduku tih julskih večeri (2010., 2011. i 2012. godine) svjedočilo je simboličnom povratku na scenu pomalo zaboravljenih muzičara.

 

Ove godine Organizacioni odbor ove manifestacije, na čelu sa Nisvetom Abdulovićem, menadžerom Projekta, već ima obećanje za podršku Projektu od strane nekih institucija i privrednika, na čelu sa Općinom Zenica i Turističkom zajednicom ZDK. Partner u realizaciji ovog Projekta je zenička firma STAGE&LIGHT, koja od samog početka aktivno učestvuje u tehničkoj podršci manifestaciji. Neki od sponzora Projekta su i Almy d.o.o. Zenica, Tapas Zenica, Medicom, J.P. Gradsko groblje Zenica.

 

Press

 

 

rock 2012 1418