02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Juni 2013 08:50

Danas Abakus talent show

Danas (petak, 14.6.2013.), s početkom u 17.30h, godine će se održati FINALNO TAKMIČENJE ABAKUSOVOG TALENT SHOWA. Održali smo audiciju i polufinalno takmičenje za "Abakusov talent show" koji organiziramo sa ciljem da podržimo razvoj nadarenosti, specifičnih talenata i kreativnosti djece školskog uzrasta. Sa ovim događajem želimo pružiti priliku djeci da pokažu svoj talent, nešto dodatno nauče, te da se druže sa svojim vršnjacima.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ YOUTUBE GALERIJU VIDEO ZAPISA IZ ABAKUSA


U protekle dvije sedmice održana je audicija i polufinalno takmičenje, gdje su djeca nastupala u okviru kategorija: pjevanje, ples, gluma i sviranje. Mnoga djeca su pred žirijem, roditeljima i vršnjacima pokazala talente i napravila izvanrednu atmosferu.  Članovi stručnog žirija: direktorica "Abakusa", Emina Talić-Hakanović, magistrant razredne nastave, učiteljica Alma Karambegović, profesorica razredne nastave i Džejlana Čerim, diplomirani socijalni pedagog, su kod kandidata ocjenjivali stepen talentiranosti, imidž i ukupan scenski dojam. 


Odabrani finalisti nastupaju na FINALNOM TAKMIČENJU "ABAKUSOVOG TALENT SHOWA", koji će se održati 14.6.2013. godine sa početkom u 17.30h. U petak ćemo nakon nastupa finalista prograsiti "TALENTA U PJEVANJU", "TALENTA U SVIRANJU", "TALENTA U GLUMI", "TALENTA U PLESU". 

 

PU „Abakus“ Zenica je prva u regiji savremena ustanova za boravak, dodatno i dopunsko obrazovanje djece školskog uzrasta koja je uz dozvolu Ministarstva za obrazovanje,nauku kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona osnovana da bi se pružila maksimalna podrška rastu i razvoju djece školskog uzrasta. Od tada uspješno organizira boravak (svakodnevni, fleksibilni i povremeni), programe dodatnog obrazovanja (školice, radionice i kurseve), dopunskog obrazovanja – instruktivnu nastavu, te zabavne programe na zadovoljstvo školaraca, roditelja, staratelja. Ustanova je prvenstveno osnovana kako bi se roditeljima pružila stručna pomoć u odgoju, obrazovanju i zbrinjavanju njihove djece kroz kreiranje i realizaciju inovativnih programa prilagođenih psiho-fizičkim sposobnostima djece školskog uzrasta, te kroz savjetodavni rad sa roditeljima. Jedan od ciljeva je da se školarcima pomogne da lakše prihvate svoje školske obaveze i savladaju školsko gradivo. Pedagoški koncept je preuzet od „Afterschool Care“ Centara uspješnih zemalja svijeta, gdje djeca školskog uzrasta borave u specijaliziranim ustanovama za brigu o školskoj djeci, gdje je nezamislivo da djeca školskog uzrasta borave u vrtićima.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ YOUTUBE GALERIJU VIDEO ZAPISA IZ ABAKUSA


PU "Abakus" Zenica

Travnicka cesta 42 (I sprat) 

72 000 Zenica

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

www.abakus.ba



DSC06342 Copy