03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Maj 2013 23:15

10. Zenica Fashion Weekend

 

10. JUBILARNI ZENICA FASHION WEEKEND  25. i 26. 05. 2013. GRADSKA ARENA ZENICA  Ogledalce , ogledalce ko je najljepši na svijetu???  Zanimljiv, sofisticiran i urban izgled nove kampanje ZENICA FASHION WEEKENDA predstavlja jedinstvenu žensku ljepotu i gracioznost. Lijepa i perspektivna Aida Čehajić, model FASHION AKADEMIJE  BIH, utjelovila je ulogu zaštitnog lica projekta.


Percepcija ljepote i lijepog, tema je ovosezonskog projekta te se  stoga  i kampanja ogleda u sloganu « oslobodi se predrasuda , pogledaj se u ogledalo». Prvenstveno trebamo voljeti sebe, ali dobrim kombinacijama odijevnih predmeta možemo doprinjeti svom samopouzdanju i biti zadovoljniji sobom, poruka je kampanje ZENICA FASHION WEEKENDA.

 

Za Aidinu  prekrasnu toaletu,  koja nosi naziv  APOKALIPSA, pobrinula se modna dizajnerica Edina Osmančević .Kreacija je dio Edinine nove kolekcije DEJA VU, koja će biti prikazana u okviru projekta.Za frizuru i make up bio je zadužen tim frizersko kozmetičkog centra TOUCH , a fotografije je načinio modni fotograf Haris Hasanica.Nako pripremnog dijela dušu kampanji svojim perfektnim dizajnom dao je art direktor projekta Hasan Pašić.ZENICA FASHION WEEKEND zvanično počinje u petak 24.05. 2013. godine press konferencijom i druženjem sa novinarima u kultnom zeničkom clubu Raffaello, te castingom za modele.Zenica će u dvije večeri na  vrhunskoj scenografiji predstaviti najbolja imena domaće modne scene,  te  goste iz regiona.

 

Velika pozornost usmjerena je domaćim tekstilnim proizvođačima, te će u okviru prve večeri biti prikazano nekoliko ekskluzivnih revija novih BH tekstilnih brendova sa vrhunskim kolekcijama .Zenicu  definitivno očekuje modno ludilo i dani uživancije za modne sladokusce. Detalje o učesnicima, i ostale pojedinosti o projektu, direkcija će iznjeti na planiranoj  press konferenciji i druženju sa sedmom silom.Selma Hasanica, direktor projekta, ističe da je u pripremu  projekta uložen veliki napor i trud, te se nada da će sve teći kako je planirano.

 
ZFW team