05 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 04 Maj 2013 07:14

Prijavite se:Student Fest

Zeničani/ke pokažite da imamo sluha za muziku, da u našem životu muzika igra veliku ulogu i da smo spremni pokazati da smo najbolji. Rok za prijave je produžen! 

 

 

Iskoristi priliku i prijavi se!

Obzirom na činjenicu da u našem gradu nedostaje kulturnih događaja i manifestacijama za mlade i od mladih, mladi u našem gradu u koju kategoriju se ubrajaju i studenti nemaju dovoljno prilika da svoje slobodno vrijeme provedu na koristan način a da se pri tome druže i dobro zabave. Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu i Unija studenata Univerziteta u Zenici u saradnji sa Omladinskim udruženjem „REaktiv“ odlučni su da stvar uzmu u svoje ruke i da svojim studentima organizuje festival na kojem će se svi moći dobro zabaviti i bar na kratko ostaviti po strani studentske brige. 

 

Ovo će ujedno biti idealna prilika za mlade muzičare da se okupe i pokažu svoj talenat i umijeće, te steknu fanove i tako sebi osiguraju publiku i za buduće nastupe. Također ovo je prilika da mladi ljudi pokažu da nisu pasivni već da mogu mnogo toga pružiti i pokazati kada im se da prilika za to. 

Ovim projektom obuhvaćeni su studenti svih godina i fakulteta na Univerzitetu u Zenici. Također, uzimajući u obzir da je dozvoljeno da par članova benda bude sa različitih fakulteta možemo govoriti i o umrežavanju studenata sa sličnim hobijima i interesovanjima.

 

Cilj je promovisanje pop/rock studentske scene i afirmacija mladih, studentskih bendova koji bi tokom festivala stekli određenu publiku i dobili mogućnost češćih javnih nastupa, također umrežavanje studenata i razmjena kontakata, time se podstiču studenti na veći angažman u vannastavnim aktivnostima. 

 

Ovim putem pozivaju se svi studenti, mladi muzičari, da se okupe i prijave na DRUGI STUDENT FEST, a po prvi put i u našem gradu.

U mailu prijave dostaviti sljedeće podatke:

 

- Broj članova benda

- Svaki član benda je dužan dostaviti sljedeće podatke: broj indexa, godina studija, fakultet, instrument koji svira

- Fakultet/akademiju koji/u predstavljaju

- Repertoar (5 pjesama s kojim će bend nastupati)

Najbolji zenički bendovi će svoje sposobnosti moći pokazati i na završnom takmičenju koje će biti održano u Sarajevu, a za najbolje u Sarajevu je spremna velika nagrada iznenađenja.

Festival u Zenici će se održati u Tapasu u petak, 10.05. sa početkom od 20:00.

PRIJAVE POD OZNAKOM ZA STUDENT FEST ZENICA SLATI DO 06.05.2013. 

Prijave na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

Više informacija na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili 062/115-966