29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 07 April 2013 10:13

Turnir zeničkog Medžlisa

 U dvorani Bilimišće, u sklopu sportsko-edukativnog programa sa mladima, održan je turnir u malom nogometu zeničkih džemata u organizaciji Medžlisa IZ Zenica.

 

Učešće je uzelo ukupno 26 ekipa sa područja zeničkog medžlisa, gdje je učestvovala i ekipa imama. Nakon uvoda svim prisutnim se obratio glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr Jakub ef Salkica prigodnim riječima. U svom izlaganju glavni imam je akcenat stavio na rad sa mladim ljudima, u cilju izgradnje i očuvanja islamskog identiteta, te aktivnije i kvalitetnije uključivanje mladih u tokove društvenog života. Na kraju izlaganja glavni imam je zaželio svima sreću, te uručio zahvalnice svim ekipama za učestvovanje na ovom omladinskom džematskom turniru. Za sve ekipe na turniru su bili obezbijeđeni i paketi, sa sendvičima i sokovima.

 

Turnir u malom nogometu zeničkih džemata, zajednički su otvorili prvim udarcem na terenu, glavni imam mr Jakub ef Salkica i predsjednik Medžlisa IZ Zenica Muhamed Begagić.

 

U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe Komisije za mlade i džemata Poljice,  gdje je pobjedu odnijela  ekipa Komisije za mlade sa rezultatom 3 : 1. U drugoj polufinalnoj utakmici ekipa Imama je pobijedila ekipu džemata Starine rezultatom 2 : 0. U utakmici za treće mjesto, efikasnija je bila ekipa džemata Starine, koji su deklasirali ekipu džemata Poljice razultatom 7:1. U finalnoj utakmici su se sastali ekipa Komisije za mlade i ekipa Imama, u kojoj je pobjedu odnijela ekipa Komisije za mlade rezultatom 3:1.

 

Po završetku turnira uručeni su pehari i pokloni za prve tri plasirane ekipe, te nagrada za najahlak ekipu turnira, koju je dobila ekipa džemata Kočeva. Nagradu za najboljeg igrača turnira zeničkih džemata u malom nogometu je dobio Nermin Pašalić iz ekipe Imama.

 

Aldin Ibrahimagić/Rijaset.ba