20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Novembar 2012 22:00

Galerija: meč svećenika i imama

U zeničkoj Areni večeras je odigrana humanitarna utakmica u malom nogometu između imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica i reprezentacije svećenika BiH. Organizatori večerašnje, treće po redu utakmice između svećenika i imama, su Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje Zenica i Odbor za međureligijsko vijeće Zenica. Utakmica se tradicionalno igra u humanitarne svrhe, a sav večerašnji prihod bit će iskorišten u humanitarne svrhe kao pomoć Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.

 

KLIKNI OVDJE DA POGLEDAŠ FOTO GALERIJU

 

Više od  4.000 gledalaca uživalo je večerašnjoj nogometnoj predstavi. Novim zakonom starosna dob za prijem djece u jaslice pomjerena je sa jedne godine na šest mjeseci, pojasnila je direktorica Javne ustanove predškolski odgoj i obrazovanje Zenica Edina Hodžić, te dodala da će sredstva prikupljena od utakmice uveliko pomoći ustanovi da unaprijedi rad u jasličkim grupama.

 

"Javna ustanova ima šest vrtića, a u pet imamo i jaslice. Mi zaista uživamo raditi sa uzrastom djece od šest mjeseci do godinu i po, ali inventar nije prilagođen toj djeci. Iz tog razloga smo pokrenuli ovu akciju i sav prihod biće namijenjen za unaprjeđenje rada", istakla je Hodžić. Cijena ulaznica za utakmicu iznosila je dvije konvertibilne marke, a u prodaju je pušteno 5.000 ulaznica. Konačan rezultat bio je 5:3 u korist reprezentacije  svećenika BiH.

 

uskoro foto galerija na ovom mjestu

 

ph3