18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 04 Novembar 2012 20:53

Omladinsko putovanje u Minhen

Udruženje "Demokratski omladinski pokret" i Udruženje studenata "Mreža mladih" iz Sarajeva organiziraju posjetu mladih i studenata iz Sarajeva glavnim gradom Bavarske, Minhenu. Cilj putovanja je da se mladi upoznaju sa glavnim gradom slobodne države Bavarske, te upoznavanje i druženje mladih sa vršnjacima iz Minhena i Bavarske. Odlazak na putovanje je planiran za 06. decembar u noćnim satima, kako bi studenti mogli iskoristiti cijeli vikend za upoznavanje Minhena i Bavarske. Povratak u Zenicu je planiran za 11.12.2012. godine, tako da ukupna posjeta traje 6 dana, u koju je uključena i posjeta Salzburgu i Austriji. 


Tokom boravka u Minhenu je planirano i potpisivanje sporazuma udruženja sa omladinskim i studenskim udruženjima iz Minhena, kako bi se ovakve posjete nastavile te kako bi i kolege iz Bavarske uskoro posjetili glavni grad BiH. Svi učesnici će imati priliku učestvovati u fakultativnom obilasku svih atrakcija u okolini Minhena, tako da će biti u prilici da se upoznaju sa kulturnim znamenitostima i historijskim građevinama tih gradova.


Također je planiran i obilazak koncetracionog logora Dachau, gdje je vršen genocid i holocaust, te ovim putem želimo da kao građani BiH pokažemo da pamtimo crne strane historije i sjećamo se žrtava. Ovo je vrijedan izvor iskustava za mlade i jedan od načina da prošire vidike i ojačaju vlastiti identitet. 

Zvanicna FB stranica na kojoj možete pronaći više informacija je www.facebook.com/shizzz.putovanja

 

Svi zainteresovani studenti i mladi Sarajeva i Zenice se mogu uključiti u projekt i prijaviti za putovanje preko agencije Sol Azur i putem telefona 032 444 777.


PRESS Mreže Mladih
++387 61 902 615