19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 05 Novembar 2012 08:24

Predstavljamo: Grupa PULS

Grupa "Puls" je snimila spot za pjesmu "Klasje" -  grupa Puls, koja je donedavno nastupala pod imenom Feedback, pod novim imenom vraća se na muzičku scenu. Početkom 2012. grupa odlučuje da je vrijeme da se okrene autorskom radu i uz promjenu imena, snima prvi singl, pod imenom "Klasje", autora Nevena Tunjića i Lejle Adilović-Terović.
Pjesma je snimana u studiju CSI u Sarajevu, a uz članove grupe, u radu na pjesmi su sudjelovali brojni saradnici i prijatelji, za aranžman je bio zadužen Almir Buza, koji je također nekadašnji član benda, Hamza Ražnatović i Zenan Šahinović iz grupe Magbeth, a za dobar zvuk glavni "krivac" je legendarni Mufid Kosović, dok su prateće vokale otpjevali Alen Lemešević i Ivan Horvat.. Prije nekoliko dana bend je snimio spot, a za snimanje je bila zadužena ekipa Hayat produkcije.


"Spot za pjesmu 'Klasje' sniman je na pet lokacija, jedna od njih je i Coloseum klub u Sarajevu, a gošća u spotu je ex miss Hrvatske Katarina Banić.Promocija spota se očekuje 12. 11. upravo u Colloseumu u Sarajevu, a članovi grupe najavljuju da na ovome neće stati, te da na promociji spota za pjesmu "Klasje" namjeravaju također promovisati svoj naredni singl. Momci iz benda kažu da mogu svirati bilo koju vrstu muzike i pri tome prenijeti atmosferu te muzike na publiku. Bend je takođe svirao kao prateća grupa mnogih eminentnih izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, kao što su Dino Merlin, Toni Cetinski, Halid Bešlić, Toše Proeski, SMS, Hanka Paldum, Aki Rahimovski i drugi. Ono što nam nudi Puls je unikatan vibe, jedinstven stil i zvuk, kao i kvalitetna muzika. Grupu čine Adis Škaljo, Enadin Ombašić Nino, Enes Mujić i Mišo Čirko. 


Grupa PULS
Adis Škaljo