16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 24 Avgust 2012 21:39

Otvoren festival Zenica Zove

Treća studentska konferencija «Zenica zove» danas je otvorena u prostorima Muzeja grada Zenice.  Mladi iz BiH i regiona okupili su se da razgovaraju o ekonomskim aspektima studiranja, ali i «života nakon studija», odnosno zapošljavanju, prilikama za život i rad u BIH i regionu. Zenicablog vam donosi galeriju fotosa i raspored svih dešavanja sa satnicama svih dešavanja. 

Konferenciju je otvorio premijer ZDK Fikret Plevljak, koji je razgovarao sa mladima, prenijevši im svoja iskustva studiranja, stipendiranja, te prvog zapošljavanja. Mladima se obratila i Aida Salkić, zadužena za korporativne komunikacije u Preventu BH. Ona je govorila o strategiji zapošljavanja i edukacije mladih u ovoj grupaciji, koja je zaposlila nekoliko hiljada mladih u posljednjim godinama, te je ovih dana sa ASA grupacijom pokrenula novi projekat «Asa Prevent škole», čiji uspješni polaznici dobijaju priliku zapošljavanja kod organizatora. Prevent iz godine u godinu pomaže «Zenica zove», ali je i inače u vrhu liste društveno odgovornih grupacija koje pomažu mlade i drugu populaciju.

 

 

Profesor Halil Gutošić sa Ekonomskog fakulteta u Zenici razgovarao je potom sa mladima, prvo kroz svoje predavanje, a onda i diskusiju o ekonomksom stanju i budućnosti mladih. Potom su učesnici konferencije krenuli put Vranduka, Kraljeve Sutjeske i Bobovca, gdje će biti upoznati sa historijom ovog kraja, ali i imati praktične radionice iz oblasti ekonomije. Uz trodnevnu konferenciju mladih organizuju se i radionice iz fotografisanja, crtanja grafita, kino projekcije, te dvodnevni večernji muzički hepening u dvorištu Prve gimnazije u Zenici. Početak, tzv. nulti dan počeo je crtanjem graafita, radionicama, a nastavlja e sa svirkama...

 

 

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOSA EMINA DEDIĆA

 

zz20121