24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 18 Juni 2012 10:30

Svjetski uspjeh DJ Ruvexa

Profesor muzike i muzičar iz Zenice Alen Ruvić dobio je ovih dana još jedno priznanje za svoj posljednji remiks, koji je nazvao "Ezel 2011".

 

- Remiks na YouTubeu ima nekoliko miliona pregleda i taj broj progresivno raste, jer se nalazi na više lokacija. Novitet je da će se pojaviti u izdanju francuske izdavačke kuće "Callo Music", čiji su vlasnici megapopularni Klod (Claude) i Žan-Mark Šale (Jean-Marc Challe). Ako neko slučajno ne zna šta ova imena znače u svijetu muzike, reći ću samo da su oni tvorci megapopularnih kompilacija "Buddha bar", ali i vlasnici kompleksa "Buddha bar# hotela, klubova, lounge barova širom svijeta - kaže Alen.

 

Francuzi su objavili kompilaciju "Select", na kojoj se, kako navode, na dva diska nalaze "nova svjetska otkrića". Kompilacija je dostupna širom svijeta, putem online prodaje Amazon, ali i na Itunesu, Beatportu i drugim servisima.

 

- Važno je istaći da sam ovaj remiks napravio u saradnji s trenutno najpopularnijim turskim kompozitorom Tojgarom Isiklijem (Toygar), koji je komponirao originalnu muziku za tamošnje megapopularne serije "Ezel", "Kad lišće pada" i druge. U toku je finaliziranje još dva remiksa njegovih hitova - kaže DJ Ruvex.

 

Na domaćem tržištu, Alen sarađuje s Nenom Murićem. Trenutno radi na remiksu njegove pjesme "Zahir" sa posljednjeg albuma, a kako kaže Alen, ne namjerava da se saradnja zaustavi na tome.