23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 21 Maj 2012 23:15

Ze Tuning u Mostaru

Prvi klubski rezultati AK ZE-Tuning - Novoformirani auto klub Burnout iz Mostara organizovao je druženje na pomoćnoj pisti aerodroma u Mostaru. Da se radi o ambicioznim i izuzetno ozbiljnim članovima kluba pokazuje i sama organizacija ovoga dešavanja. Momci su izuzetno ozbiljno pristupili organizaciji ovog „eventa“ koji je u početku trebao biti jedno dobro druženje uz roštilj i po koje odmjeravanje snaga na stazi, međutim na kraju se završilo kao jedan respektabilan Street race koji bi uz još malo truda mogao da se uvrsti u kalendar takmičenja.

 

Na ovom eventu svoj debi je imao jos jedan „mladi“ klub, sa ponosom možemo reći, bratski klub ZE-Tuning-a, AMK Venom iz Sarajeva. Članovi Venom-a su prvi put testirali svoj Term lab, tj. uredjaj za mjerenje jačine muzike i tako zapalili već vrelu atmosferu u Mostaru. Mnoštvo tjuniranih automobila, miris zapaljenih guma, gromoglasna muzika i adrenalin u krvi, te fantastično vrijeme su „krivi“ za odličnu atmosferu u Mostaru.

 

„Šlag na tortu“ ovog našeg druženja su stavili naši članovi Avdo Ristemi i Amar Husremović, naime, na mjerenju jačine muzike, Avdo Ristemi je sa svojim muzikom za svakodnevnu upotrebu izbacio zavidnih 130 dB, kažemo „zavidnih“ iz razloga sto je tu muziku Avdo sklopio za svakodnevnu upotrebu i za svoj gušt, te se to sve nalazi u Audiju 80 koji uopšte nije prikladno vozilo za dB takmičenja, što znači da uopšte nije pripremano za takmičenja. Sigurni smo da je našeg „Big man“-a Avdu ovaj rezultat postaknuo da pripremi svog Audija za takmičenja i da neće ostati na ovih 130 dB.

 

Još jedan neočekivani rezultat je ostvario i Amar Husremović sa svojom Škodom Fabijom te tako ugodno iznenadio sve prisutne, ali najviše svoje klupske kolege. Njegova Fabia je stala „na crtu“ tri puta i dobila sve 3 utrke. Amar je pokazao svoje vozačke sposobnosti i dokazao da je odličan vozač jer se utrkivao sa vozilima koji imaju identičnu snagu kao njegova Fabija (Seat Ibiza 1.9 sdi i Škoda Fabia 1.4 mpi (2x)). Ovo je iznenadilo sve prisutne jer je Amar „stajler“ i sprema svoje vozilo za izložbe automobila, a nipošto za utrke na 402m. Da bi ove pobjede bile slađe, ukazuje činjenica da su oba protivnička vozila članovi našeg bratskog kluba AMK Venom.

 

Sve u svemu, odlično okupljanje kakvo samo tjuneri znaju da naprave; AK Burnout čestitamo na uspješnom okupljanju i želimo svu sreću u sezonama koje nam predstoje, te da jednog dana bude i najava oficijelnog Street race takmičenja u Mostaru!

 

AK ZE-Tuning

 

POGLEDAJ GALERIJU - KLIKNI OVDJE