26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 01 Februar 2012 23:22

Pudarić sa Vladom ZDK

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić danas je u okviru posjete Zenici boravio i u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona gdje je prisustvovao i sjednici Vlade ZDK-a.

„Razgovarali smo o saradnji federalnih i kantonalnih vlasti i o tome, kako Vlada ZDK-a lakše samostalno ili u partnerskim odnosima s federalnim vlastima može riješiti nagomilane probleme građana, izjavio je Pudarić.

Razgovarano je i o namjerama izgradnje putne infrastrukture koja je u nadležnosti FBiH, a prolazi kroz ZDK.

 

Pored dijela koridora 5-C gdje moramo raditi da ne stane ovaj zamah koji imamo, tu je i dio komunikacije Brčko – Orašje – Tuzla – Žepče koji prolazi kroz Zeničko-obojski kanton, a razgovarali smo i o elektroenergetskim objektima koji su dio projekata federalnih vlasti kao prioritetni objekti koje treba graditi. Na dnevnom redu su bili i problemi firmi od federalnog značaja, prije svih Krivaje“, naveo je potpredsjednik FBiH.

Premijer ZDK-a Fikret Plevljak rekao je da je pored upoznavanja Pudarića o situaciji na terenu, razgovarano i o tome kako ujediniti napore i kapacitete kantonalne vlade i federalnih vlasti da se problemi rješavaju brže i efikasnije u korist građana.

Prije susreta sa članovima Vlade ZDK-a Pudarić obišao je tvrđavu Vranduk i Muzej grada Zenice.