29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 12 April 2012 03:04

Baton streljaštvo

Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica je u zeničkoj streljani za sve osobe sa posebnim potrebama, organizovao takmičenje u streljaštvu koje je okupilo veliki broj osoba sa invaliditetom, koji su imali priliku da okušaju svoja umijeća u ovoj sportskoj disciplini.

 

Takmičenje je bilo podijeljeno u tri osnovne kategorije a u kategoriji tetraplegija SH-3 prvi je bio Efendić Muhamed, drugo mjesto je zauzeo Imamović Zaim dok je treće mjesto pripalo Nedžadu Tarahiji. U kategoriji SH-2 amputirci gornjih ekstremiteta prvi je bio Kovačević Kasim, drugo mjesto je zauzeo Redžić Mirsad dok je treće mjesto pripalo Bošnjak Jasminu. Kategorija donji amputirci i opći invaliditet najbolji je bio Muharemović Nedžad drugi Ahmetspahić Sejad dok je treće mjesto zauzeo Hodžić Selim.

Klub paraolimpijskih sportova Baton Zenica je nakon takmičenja u restoranu «Putnik» upriličio večeru za sve učesnike takmičenja gdje smo najavili već narednu aktivnost u mjesecu maju kada ćemo na srednjovjekovnoj kuli Vranduk u saradnji sa Muzejom grada Zenice organizuje takmičenje u gađanju sa lukom i strijelom.