24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 Decembar 2014 22:10

Muftija posjetio gradonačelnika

U srijedu 24. decembra 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, sa saradnicima, boravio je u zvaničnoj posjeti Gradu Zenica.

 

Delegaciju Muftijstva zeničkog koju su, pored muftije, činili: mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica, Muhamed Begagić, predsjednik IO MIZ Zenica, hfz. mr. Mevludin ef. Dizdarević, savjetnik muftije zeničkog i Edin Kavazović, sekretar Muftijstva zeničkog, primio je gradonačelnik gosp. Husejin Smajlović sa saradnicima.

 

Primaran povod navedene posjete delegacije Muftijstva zeničkog bio je uspostavljanje Grada Zenice i upis Zenice u listu evropskih gradova.

Nakon što je gradonačelniku čestitao usvajanje odluke kojom se uređuje uspostava, organizacija i funkcionisanje Grada Zenice, muftija zenički izrazio je zadovoljstvo što dobitnica prestižne nagrade ‘’Žena svijeta’’ za 2014. godinu, mr. Sabiha Husić, dolazi upravo iz ovoga Grada.

 

Također, muftija se gradonačelniku zahvalio na ažurnosti administracije Gradske uprave u rješavanju zahtjeva Medžlisa Islamske zajednice Zenica, istakavši zadovoljstvo činjenicom da i ostali medžlisi na području Muftiluka zeničkog imaju slično iskustvo u matičnim općinama.

 

Gradonačelnik gosp. Smajlović muftiju zeničkog upoznao je sa važnijim projektima koji se realiziraju na području Grada Zenica, a posebno je izrazio zahvalnost Islamskoj zajednici za učešće u projektima pomoći stanovništvu ugroženom poplavama i klizištima.

Također, na sastanku se razgovaralo i o upravo završenim izborima u Islamskoj zajednici.