29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 10 Decembar 2014 01:16

Sjednica Savjeta Muftijstva

U Uredu muftije zeničkog održana je 126. redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog kojom je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

 

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i savjetnici muftije zeničkog, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2014/2015. godini, izbori u IZ, razmatrani su i usvojeni izvještaji o bajramskim aktivnostima i akciji prikupljanja kurbanskih kožica, obilježavanje 12. rebiu-l-evvela 1436. h. g., kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

 

Na sjednici je konstatovano da se mektebska nastava i nastava Islamske vjeronauke na području Muftiluka zeničkog realizira u skladu sa uputstvima Rijaseta IZ u BiH i Muftijstva zeničkog. Akcija prikupljanja kurbanskih kožica i drugih bajramskih aktivnosti provedene su u skladu sa preporukama viših organa.

 

Centralna svečanost za područje Muftiluka zeničkog povodom 12. rebiu-l-evvela bit će organizirana u Tešnju, gdje se tradicionalno dodjeljuje nagrada i priznanje ''Hasan ef. Škapur'', a u ostalim medžlisima bit će organizirana predavanja, okrugli stolovi, mevludi i dr. Na sjednici je, također, konstatovano da pripreme za izbore u Islamskoj zajednici na području Muftiluka zeničkog protiču planiranom dinamikom i prema uputstvima Glavne i Okružne izborne komisije. Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.