29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Novembar 2014 14:19

Onkologija KBZ-a

Onkologija u Kantonalnoj bolnici Zenica, nepodijeljeno je mišljenje pacijentkinja da radi savjesno, stručno i uspješno se nosi sa teškom bolešću – karcinom dojke. Rukovoditeljica Odjela onkologije Prim. Dr. sci. Alma Mekić Abazović ističe da sa kadrom nema problema, ali se i pored toga vrši stalna obuka osoblja.


Ova izvanredna liječnica, koja je u anketi Fondacije „Sanela Redžepagić“ dobila više od hiljadu glasova i izuzetno je cijenjena i od pacijenata i od struke, govori da bi za još uspješniji rad, Odjela onkologije bilo potrebno:

- da njeni pacijenti primaju hemoterapiju preko portova, kao svuda u Evropi, a ne preko perifernih vena, koje se na taj način oštećuju i treba im po nekoliko mjeseci da se oporave,

- zatim ultrazvuk, sa kojim bi se pristupalo veni i postavljao port,

- te veći broj infuzomata.

 

Pored navedenog je poznato da Kantonalna bolnica Zenica radi sa samo jednim mamografom, što je zaista nedovoljno pa žene na mamografski pregled moraju dugo čekati ili se same snalaziti.

 

Fondacija „Sanela Redžepagić“ će pokrenuti akciju kako bi se stvorili još bolji uvjeti za rad Kantonalne bolnice Zenica, tj. njene Onkologije sa napomenom da je Kantonalna bolnica Zenica tradicionalno obilovala kvalitetnim medicinskim kadrom.

 

Predsjednik Fondacije „Sanela Redžepagić“

Safet Redžepagić