16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Novembar 2014 02:31

Donacija Kantonalnoj bolnici

Predstavnici Sparkasse Bank d.d. BiH gdin. Kenan Đonko, direktor Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge i gdin. Ahmed Karić direktor filijale Zenica službeno  su uručili donaciju u vrijednosti 7.500 KM Porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica.

 

U ugodnoj i prijateljskoj atmosferi, predstavnike Sparkasse Bank d.d. BiH  su ugostili  v.d. direktor  KBZ-a prim.dr Fadil Šabanović i načelnik Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju sa svojim kolegama i saradnicima.

 

Vrijedna donacija Sparkasse Bank„Radi se o humanitarnom projektu pod nazivom „Jedna kartica, jedan novi osmijeh“ koji je počeo 20.10.2014.godine, a završava se 31.12.2014.godine. U tom periodu Sparkasse bank će za svaku novoizdatu kreditnu karticu izdvojiti 50 M, a za svaku debitnu karticu 10 KM, a novac iz fonda će direktno biti uplaćivan porodilištima u BiH.

 

Vrijedna donacija Sparkasse BankDanas, sa zadovoljstvom realizujemo ovu donaciju Sparkasse Bank d.d. Porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica koja  će biti  namjenski  iskorištena  za kupovinu savremenih aparata i opreme koja će doprinijeti kvalitetnijem tratmanu i ugodnijem boravku porodilja i beba u porodilištu“ riječi su predstavnika Sparkasse Bank.

Donaciju je u ime Porođajnog odjela primio načelnik Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju prim.dr sci. Hasan Karahasan i istakao je da će donirani novac biti iskorišten  za nabavku CTG aparata  za kontrolu trudnoće i stanja nerođenog djeteta što će doprinijeti kvalitetu i sigurnosti ishoda trudnoće i porođaja kod trudnica.

 

Vijest-19-11-2014-01