28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 21 Oktobar 2014 23:43

Osmi Socijalni dan

Udruženje INFOHOUSE s partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine, 31. listopada organizira osmi 'Socijalni dan', dan kada poslodavci zapošljavaju srednjoškolce na jedan dan, u okviru projekta 'Volontiraj Kreditiraj 2014'.



Već osmu godinu Udruženje INFOHOUSE zajedno s partnerima projekta i poslodavcima pružaju srednjoškolcima da na jedan dan vide kako izgleda obavljati različite funkcije na različitim poslovima, te tom prilikom zarade 20 KM. Sve dnevnice koje srednjoškolci zarade na Socijalnom danu biti će uplaćene od strane poslodavaca u 'Fond Socijalni dan', koje će biti iskorištene u ralizaciju ideja i projekata učenika srednjih škola koje su učesnice projekta.

'SOCIJALNI DAN će u isto vrijeme biti organiziran u 63 grada iz cijele BiH, a ukupno će više od 1000 srednjoškolaca u više od 150 institucija/tvrtki/organizacija imati će priliku raditi na jedan dan. Cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini. Ovo je za mlade ljude iz cijele BiH rijetka prilika kojima se pruža da steknu radno iskustvo', kažu organizatori.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći putem web stranice www.volontirajkreditiraj.ba ili putem  Facebook stranice. Više o organizatoru možete saznati na www.infohouse.ba.