19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 29 Juli 2014 00:32

Palestina: Bajramska čestitka

Dragi Bosanci i Hercegovci, prijatelji palestinskog naroda - U ime palestinskog naroda zahvaljujem se svima koji ste sudjelovali u protestnim šetnjama širom Bosne i Hercegovine, koji pomažete na razne načine bratski narod Palestine koji trenutno prolazi kroz teške trenutke. Koristim ovu priliku da svim muslimanima čestitam Ramazanski Bajram, te da u miru i zdravlju, okruženi porodicom i prijateljima, dočekaju ovaj praznik - Bajram Mubarek Olsun.


Dok se u BIH u duhu Bajrama dočekuju porodica i prijatelji,u Palestini se u strahu provodi svaka minuta, broje mrtvi i ranjeni, uništeni domovi, nadanja i snovi. Dok su muslimanski vjernici klanjali bajram-namaz izraelska vojska je ispalila tri granate na istok Gaze. Od početka izraelske agresije na Gazu, ubijeno je najmanje 1043 ljudi, a ranjeno 6233. Sve to sluša demokratski svijet i ne reaguje. Ljudska prava ne važe za Palestince. Ubijanjem djece u Gazi pale su i posljednje maske tzv. demokratskog svijeta.

Podsjećam da je Udruženje Palestinska zajednica u BiH, , pokrenulo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za palestinski narod putem humanitarnog telefonskog broja 090 291 001.Pozivom na ovaj broj donirate 2,00 KM Palestincima koji su ostali bez kuća i druge imovine nakon izraelskog bombardiranja raketama i granatama velike razorne moći. Uplatu možete izvršiti i na račun u BBI BH d.d. Sarajevo. Broj računa je 141-311-53200039-07.
Pozivamo građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže na Mirnim protestima i da na taj način osude agresiju Izraela na Gazu, upute apel za prestanak ubijanja civilnog stavnovništva, te da podrže pravo Palestinaca na slobodu, miran i dostojanstven život.

Majed Maarouf,
Udruženje Palestinska zajednica u BiH