19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 Juli 2014 22:19

Podrška ideji REaktiva u Zenici

Građani Zenice pružili podršku projektu za uvođenje godišnjih karata za srednjoškolce i studente. Omladinsko udruženje REaktiv je sinoć, 09.07.2014.god., u terminu od 21:30h do 23:00h, realizovalo uličnu akciju u sklopu projekta "Jedna godina, jedna karta", koji za cilj ima uvođenje godišnjih autobuskih karata za sve redovne studente i srednjoškolce sa područja Općine Zenica. Prilikom akcije, članovi/ce REaktiva prikupljali su potpise podrške građana/ki Općine Zenica na platou Trga Alije Izetbegovića. Naime, projekat "Jedna godina, jedna karta" je izazvan neprepoznavanjem nužnosti uvođenja godišnjih karata za sve srednjoškolce i studente. Kako navode članovi/ce REaktiva, prikupljeno je 396 potpisa i jako su zadovoljni sa odzivom građana/ki grada Zenice.

 

Jedna od potpisnica navodi: "Podržavam ideju uvođenja godišnjih karata, jer je to jedan od načina kako poboljšati studentski standard, ali i olakšati nam izvršavanje svakodnevnih studentskih obaveza. Uvođenje godišnje karte za studente je potreba, a ne luksuz."


Narednih dana će ponovo stupiti na ulice s ciljem prikupljanja potpisa, te Vas ovim putem pozivaju da dođete 16.07.2014.god. na plato autobuske stanice u periodu od 10-12h i podržite inicijativu i tako doprinesete boljem standardu života mladih ljudi u Zenici. Podršku inicijativi možete pružiti i online putem popunjavanjem podrške na linku: www.bit.ly/onlinepodrska

Sve informacije o projektu i radu Udruženja možete dobiti putem facebook stranice www.facebook.com/UGREaktiv ili putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


Projekat je podržan od strane Centra za promociju civilnog društva (CPCD-a) i Švedske Ambasade kroz Program Malih Grantova.

 

 

 

Press REaktiv