19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Juni 2014 12:07

Održana 19. sjednica OV Zenica

Općinsko vijeće Zenica,na 19.sjednici ,usvojilo je set izvještaja o poslovanju javnih preduzeća u 2013. godini ,uz ocjenu da svi građani mogu biti zadovoljni njihovim radom ,ali i da ima još uvijek dosta prostora za poboljšanje kvaliteta usluga.


U uvodnom dijelu sjednice prezentovan je izvještaj o stanju na području općine Zenica nakon elementarnih nepogoda i poduzetim mjerama tokom posljednjih 7 dana. Štab civilne zaštite općine Zenica ,rekao je pomoćnik načelnika Midhat Serdarević ,za proteklih 7 dana ,prioritet je dao zaštiti i zbrinjavanju stanovništva ,angažovanju građevinske mehanizacije ,sanaciji i monitoringu klizišta i radu timova za procjenu šteta ,a sve kako bi se sanirale i ublažile posljedice poplava i stanje normalizovalo.Serdarević je ponovio da je registrovano 247 klizišta ,da je 97 uništenih ,a 510 oštećenih objekata ,te da prioritet mora biti zbrinjavanje stanovništva koje ostalo bez krova nad glavom.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili set izvještaja o poslovanju javnih preduzeća u 2013. i to: JP „Grijanje“ , „Vodovod i kanalizacija“ ,„Gradsko groblje“ , „Parking servis“ ,Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada „Zenica“ ,Regionalne deponije „Mošćanica“ ,preduzeća  „KOMGRAD-ZE“ , „RTV Zenica“ ,JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata,JKP Zenicatrans-prevoz putnika i izvještaj o poslovanju JP „Tržnica“.Predsjedavajući općinskog vijeća , Nebojša Nikolić ,ističe da je rasprava dovela do ocjene da svi građani mogu biti zadovoljni njihovim radom ,ali i da ima još uvijek dosta prostora za poboljšanje kvaliteta usluga.

Na sjednici Vijeća usvojen je prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjene Regulacionog plana „Mokušnice“ ,te prijedlog zaključka o prodaji građevinskog zemljišta putem licitacije u naselju Blatuša u Zenici ,ukupne površine 1.722 m2 ,u svrhu izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa.Početna licitaciona cijena cjelokupne parcele iznosi 280. 000 KM.