29 Mart 2023
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 17 Juni 2014 04:19

Raseljeni unutar Zenice

Prema podacima Centra za socijalni rad na području općine Zenica ukupno je evidentirano i obrađeno 635 stradalih domaćinstava sa 2.160 članova. 

 

To je stanovništvo s mjesnih područja Bistrica, Bistričak, Blatuša, Mošćanica, Nemila, Orahovica, Smajići, Stranjani, Topčić-Polje, Šahmani i Željezno-Polje. 

 

Crveni križ Općine vrši pripreme za novu podjelu paketa s prehrambenim i higijenskim artiklima, koji će se prioriteno podijeliti osobama s područja pogođenim poplavama i klizištima, a koje su smještene u kolektivne centre ili  privatno kod prijatelja ili rodbine. U privatnom smještaju su ostale 592 osobe koje se ne mogu vratiti svojim kućama i one su među prioritetima za podjelu navedene humanitarne pomoći. 

 

Uspostavljena baza podataka će poslužiti kod opredjeljenja vrste pomoći i definisanja daljih aktivnosti u zbrinjavanju osoba  koje su stradale u poplavama i klizištima, prvenstveno onih čije su kuće potopuno  ili teže oštećene. Podaci će poslužiti i u traženju pomoći kod donatora koji su izrazili spremnost da pomognu stanovništvu sa ugroženih područja Općine.