23 Juni 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Maj 2014 05:35

Delegacija RVI kod premijera

Nedavno izabrani predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona  Ramiz Šušić i sekretar ove organizacije Mirsad Varupa razgovarali su sa premijerom ZDK Munibom Huserjnagićem i ministrom za boračka pitanja Nedžadom Lokmićem o aktuelnoj problematici funkcionisanja ove boraqčke organizacije.

 

Usporenost i stagnacija rasta budžetskih prihoda jedan je od razloga kašnjenja mjesečnih uplata namijenjenih za djelovanje Saveza RVI ZDK. Šušić i Varupa su insistirali na partnerskoj saradnji sa kantonalnom Vladom i potrebi kvalitetnijeg zbrinjavanja njenih članova.

 

Ističući da kanton nastoji zaostala dugovanja izmiriti što prije, Husejnagić je kazao da su samo u protekloj godini za takve namjene izdvojena 34 miliona maraka i to za pokrivanje raznih dugova iz prethodnih godina. On je obećao predstavnicima Saveza RVI da će boračke populacije biti , a prema  raspoloživim mogućnostima, na listi prioriteta materijalnih izdvajanja posebno kada je u pitanju funkcionisanje organizacije RVI.