27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 22 Maj 2014 11:03

Stanje na putevima u BIH

Do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na dionici M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova). Zbog preopterećenosti regionalnog puta (R-465 preko Ševarlija), teretna vozila do 10 tona i 4 metra visine propuštaju se po posebnom režimu (iz jednog, pa onda iz drugog pravca). Putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja.

 

Magistralni putevi od Doboja prema Tuzli, Derventi i Tesliću, kao i regionalni put prema Stanarima, otvoren je za sva vozila.

 

Obustava saobraćaja  i dalje je na snazi na putnim pravcima:

M-16 Jajce-Krupa na Vrbasu,

M-15 Ključ-Sanski Most (obilazak za vozila do 3,5 t preko R-410a, ostala teretna vozila idu preko Bihaća, Bosanske Krupe i Lušci Palanke) i 

M-14.1 Brčko-Lončari 

 

Na dionici M-1.8 Lončari-Orašje policija propušta samo vozila koja prevoze pomoć i spasilačke službe. Za ostale je put prema Orašju zatvoren. 

Na dionicama: M-14.1 Odžak-Bosanski Brod  i R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu) saobraćaju samo putnička vozila i to otežano.

Na dionicI M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička  vozila saobraćaju naizmjenično,  jednom trakom.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se i na putnom pravcu  M-19.2 Kladanj-Vlasenica. 

Na ostalim putnim pravcima vozači se upozoravaju na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

 

Granični prijelazi Orašje, Bosanski Šamac, Brčko i B. Rača zatvoreni su za saobraćaj, zbog poplava.  Od sinoć je za saobraćaj otvoren GP Pavlovića most. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

 

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 

 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 

Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

M-6.1 

Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14.1 

Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetu Šikare), zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati moguće su kraće obustave saobraćaja. Na istom putnom pravcu, ali u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-16.1

Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani) zbog pojave klizišta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od 100 metara).

M-17 

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Sarajevo-Semizovac-u toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta, na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20 

Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od  odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju. 

 

REGIONALNI PUTEVI

R-411 Banja Luka-Čađavica (na 4. km od Nule prema Kolima), zbog ošteženja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj i u naselju Malešići) u toku su sanacioni radovi, saobraća se  usporeno.

 

KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale,  obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica), na potezu od objekta JP Ceste FBIH do raskrsnice sa ulicom Vrbanja. Saobraćaj je preusmjeren u dvije preostale trake (dvosmjerno).  

- U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume  (most na Skenderiji), zbog čega je otežano kretanje vozila i pješaka. 

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

- Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Osmana Krupalije, Barice i Hasana  Kikića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.