18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 22 Maj 2014 02:29

IZ BIH i Merhamet pomažu zajedno

Operativni štab Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, na čijem čelu je Ismail ef. Smajlović i Operativni tim HO „Merhamet“ MDD koji predvodi prof. dr. Džemal Najetović, održali su zajednički sastanak u Rijasetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu. Na sastanku, kojem je prisustvovala i prof. dr. Šahzija Đonlagić-Dreca, član Operativnog tima „Merhameta“, razmijenjene su informacije o situaciji na ugroženim područjima u Bosni i Hercegovini, o način prikupljanja i distribuiranja pomoći ugroženom stanovništvu.

      

- Dogovorena je stalna komunikacija i održavanje redovnih sastanaka Operativnog štaba Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Operativnog tima „Merhameta“, kako bismo što bolje koordinirali aktivnosti na terenu. Izrazili smo zadovoljstvo što će „Merhamet“ i Islamska zajednica raditi zajedno kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima – kazao je profesor Najetović nakon sastanka. 

 

Inače, održani sastanak je rezultat ogovora reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića i predsjednika HO „Merhameta“ MDD Hajrudina Šahića o zajedničkom djelovanju ove dvije institucije i o tome da humanitarnu pomoć koja se iz BiH i inozemstva prikupi posredstvoim Islamske zajednice distribuira „Merhamet“.