20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 08 Maj 2014 09:47

Protestni marš:noćenje u Ćatićima

Grupa građanki i građana koja je krenula pješice prema Sarajevu u protestni marš, nazvan „MARŠ SLOBODE PUT BEZ POVRATKA“ razgovarala je kasno sinoć sa ekipom za snadbijevanje u mjestu   Čatići gdje su i prenoćili. U grupi  je 10 Zeničana, 9 Bugojanaca i 1 D. Vakufljanin. Pješačili su do Čatića i dobro se umorili a neki su imali više žuljeva pa su morali stati.

Smjestili su se u dvorište jedne zgrade gdje  su dočekani po bosanskom običaju, kafom, kolačima i čajem. Dali su im i hranu i piće i montirali čak i televizor napolju da im bude ugodnije. Niko nije htio odustati,  svi su riješeni da idu do kraja. Moral je na visini i pored toliko žuljeva i umora. Danas namjeravaju prepješačiti do Semizovca.

Podsjećamo, ova akcija članova plenuma se realizira kao međuopćinska i međuplenumska saradnja, a u njoj sudjeluju neformalne grupe građana i udruženja iz Tuzle, Srebrenika, Bugojna, Donjeg Vakufa, Zenice, Mostara, Jajca, Goražda i drugih gradova F BiH.

Pored grupa koje  pješače do Sarajeva na “Maršu slobode – putu bez povratka“, pred Parlamentom Federacije BiH u petak, 9. maja pridružiti će se  i grupa koja će taj dan, organizirano vozom, doći u Sarajevo.

Pred zgradom federalnih institucija  zahtijevati će se održavanje otvorene sjednice Parlamenta Federacije BiH na kojoj bi, osim parlamentaraca i članova Vlade FBiH, učestvovali i građani.

 

PLENUM ZDK

Povezani članci (by tag)