28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 07 Maj 2014 21:33

Dan policije ZDK 15.maj

Održan je sastanak Organizacionog odbora koji je formiran na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, radi izrade i realizacije Programa obilježavanja 15. maja, Dana policije Zeničko-dobojskog kantona.

 

Sastanak je otvorio novoimenovani policijski komesar Semir Šut koji je iskoristio priliku da se prisutnima zahvali na dosadašnjoj uspješnoj saradnji za vrijeme njegovog rukovođenja Sektorom uniformisane policije, te izrazio uvjerenje da će sa pozicije policijskog komesara nastojati da ta saradnja bude još bolja i plodonosnija, a sve sa ciljem stvaranja što sigurnijeg ambijenta za život svih građana Zeničko-dobojskog kantona. 


Osnovni zadatak svih članova Odbora je planiranje, koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti, koje se poduzimaju u okviru usvojenog Programa obilježavanja 15. maja, Dana policije Zeničko-dobojskog kantona.

 

Programom su predviđeni obilasci porodica i spomen obilježja poginulih i nastradalih policijskih službenika, realizacija programa sportskih takmičenja kao i izrada protokola održavanja Centralne svečanosti, koja će se održati dana 15.05.2014. godine u Tešnju. Kako je konstatovano, u cilju vršenja svih potrebnih priprema te poduzimanja svih aktivnosti predviđenih usvojenim Programom, Organizacioni odbor će u punom sazivu gotovo svakodnevno zasjedati, donositi odluke, te utvrđivati dinamiku realizacije postavljenih zadataka i vršiti nadzor nad sprovođenjem istih.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA