20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 04 Maj 2014 12:53

Razvedravanje

Danas nas u Bosni i Hercegovini cijeli dan očekuje kiša i nestabilno vrijeme, naveli su iz Dežurne službe Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 


Jutros je u BiH bilo oblačno vrijeme sa kišom, a na Bjelašnici i Vlašiću je registrovan i snijeg. Količine padavina u protekla 24 sata u Bihaću su iznosile 71 milimitar, Gradačacu 68, Banja Luci 39, Doboju i Sanskom Mostu 36 i Sarajevu 3 mm”, ističu iz Dežurne službe, napominjući da se od sutra očekuje razvedravanje.

 

“Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, a prijepodne se očekuje postepeno razvedravanje i više sunčanih perioda. Najviša dnevna temperatura će biti od 10 do 16, na jugu do 22 stepeni. U utorak će biti malo do umjereno oblačno i sunčano, najviša dnevna temperatura će biti od 15 do 21, na jugu do 24 stepeni. U srijedu nas očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a najviša dnevna temperatura od 18 do 24 stepeni. Možemo kazati da se od sutra očekuje stabilizacija vremena i postupno razvedravanje”, kazali su iz Meteorološkog zavoda.