19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 29 April 2014 03:05

Takmičenje Muftiluka zeničkog

U Zenici je održano XVII takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog. Takmičenju su pristupili pobjednici iz sedam medžlisa Muftiluka zeničkog, i to: Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Teslić i Doboj.

 

U kategoriji općeg znanja prvo mjesto osvojila je Sumeja Husejnović – MIZ Zenica, drugo mjesto Fatima Hadžikadunić – MIZ Tešanj a treće Anel Zukić – MIZ Zavidovići.


U kategoriji kiraet - mlađi uzrast prvo mjesto osvojila je Selma Keserović – MIZ Zavidovići, drugo mjesto Ismet Garanović – MIZ Zenica i treće mjesto Abdulah Salkanović – MIZ Tešanj.

 

U kategoriji kiraet - stariji uzrast prvo mjesto osvojio je Muhamed Hurem – MIZ Zenica, drugo mjesto Džejlana Aličić – MIZ Zavidovići i treće mjesto Hajrija Dizdarević – MIZ Tešanj.

 

U ukupnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa Medžlisa IZ Zenica, drugo mjesto Medžlis IZ Zavidovići, a treće Medžlis IZ Tešanj.

 

Takmičarima su uručene diplome, novčane nagrade i prigodni pokloni.

 

Nakon proglašenja pobjednika, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović obratio se prigodnom besjedom, upućujući čestitke na postignutim rezultatima svim takmičarima, njihovim roditeljima, muallimima i glavnim imamima, a posebno je čestitao pobjednicima koji će predstavljati Muftijstvo zeničko na finalnom takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH.