29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 25 Mart 2014 05:24

Pomozite porodici Zukan

Porodica Zukan živi u zeničkom prigradskom naselju Hamida. To je šestočlana porodica koja živi od 310 KM penzije oca Harisa, koji je imao dva moždana udara, ima dva ugrađena bajpasa, boluje od bolesti krvih žila i sudova, operisao aneurizmu abdomena, a prije mjesec dana u pokušaju da nacijepa malo drva odsjekao je sebi kažiprst i polomio još dva prsta lijeve šake.

 

Pokretan je samo uz pomoć štapa. Iako nije u mogućnosti da zbog teškog zdravstvenog stanja zarađuje kao ni supruga Senada, ova porodica školuje četvero djece. Najstarije dijete ide u drugi razred Srednje medicinske škole, a najmlađe je drugi razred osnovne škole. S obzirom na teško zdravstveno stanje oca Harisa prinuđeni su da trećinu mjesečnih primanja potroše na lijekove, druga trećina ode na režijske troškove, a preostali novac teško da je dovoljan za sve preostale potrebe šestočlane porodice. Zbog navedene situacije ove porodice, Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja odlučilo se pokrenuti akciju prikupljanja sredstava za kupovinu koka nosilja ovoj porodici kako bi bili u mogućnosti sami sebi privređivati te ne biti prinuđeni tražiti i očekivati pomoć od drugih, kako bi zadovoljili svoje osnovne životne potrebe. Cijena jedne koke iznosi 11,00 KM, a uz to prvobitno bismo im obezbijedili hranu za iste dok ne započnu posao.

 

Ovim putem Udruženje poziva sve ljude dobre volje da se priključe akciji prikupljanja sredstava za kupovinu koka nosilja za porodicu Zukan, kako bismo im omogućili lakši život. Napominjemo da je ova porodica dugogodišnji korisnik projekata Udruženja, te porodica kojoj je uistinu potrebna pomoć. O uspješnosti realizacije akcije članovi i donatori biće obaviješteni putem web i Facebook stranice Udruženja. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. tel.: 061/403-744.

 

Vaše eventualne priloge možete uplatiti putem računa Udruženja:

 

SPARKASSE BANK – 199 052 004 811 5780

BBI – 141 801 000 936 8898

sa naznakom ZA PORODICU ZUKAN

 

Hvala unaprijed svima na učešću!

„Ko vjeruje u naknadu, ne škrtari u davanju!“