20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Februar 2014 15:22

Priznanja Civilne zaštite ZDK

Kantonalni štab civilne zaštite je, u povodu 1. marta - Dana civilne zaštite Federacije BiH, održao svečanost na kojoj su pojedincima i kolektivima uručena priznanja civilne zaštite za uložen rad, zalaganje i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća. 

 

Pismene pohvale Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK dobili su Profesionalna vatrogasna jedinica općine Zavidovići, Profesionalna vatrogasna jedinica općine Zenica, Savez izviđača općine Zenica, Općinska organizacija crvenog krsta Zavidovići, te pojedinci Redžo Seferović, PVJ Zavidovići, Samir Kadić, PVJ Tešanj, Mujo Halilović, PVJ Tešanj, Hajrudin Adžić, MUP ZDK, Dragan Božičković, CZ Visoko, i Adnan Ćukle, DVD Zenica.

 

Zlatne značke civilne zaštite dobili su povjerenik Mjesne zajednice Trepče kod Tešnja Avdo Hasanbašić, i Admir Bajraktarević, komandir Službe za spašavanje sa visina KUCZ ZDK.

 

Dobitnici su značke su i civili, koji su tokom prošle godine spašavali ljudske živote Enes Kačamaković, Midhet Kokić i Anel Bureković iz Zenice, kao i Metuzalem Kamišević iz Tešnja.