29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Februar 2014 16:50

Sportisti uz načelnika Smajlovića

U press salonu Arene Zenica danas je održana press konferencija bivših i aktivnih vrhunskih sportista iz Zenice sa svojim stavom u vezi prijedloga sa protesta građana za smjenu načelnika Općine Zenica, Husejina Smajlovića. Među prisutnim su osvajači medalja na Paraolimpijskim igrama, Svjetskim i Evropskim prvenstvima, državni prvaci BiH itd.

 

Od sportista, bivših i aktivnih, prisutni su bili: Hamza Alić, Amel Tuka, Arnel Kalušić, Amra Mehmedić, Aldijana Iriškić, Elvir Krehmić, Nedžad Salkić, Nizam Čančar, Zikret Mahmić i Zulkaid Skomorac.

 

Prisutnim se obratio Hamza Alić i ukratko, u ime svih prisutnih sportista, dao i usmenu podršku načelniku Zenice, Husejinu Smajloviću, za sve dosadašnje napore i podršku sportu i sportistima u Zenici. 

U ime prisutnih kolega, još je dodao: "Politika nas ne interesuje. Mi samo želimo da kažemo da smo u vremenima koja su iza nas, jedino od Općine Zenica i načelnika Smajlovića imali podršku. Svi vrlo dobro znamo da od države ili Federacije BiH nemamo osim obećanja, nemamo nikakvu podršku, ni mi, ni ostali sportisti", zaključio je Hamza Alić.

 

Novinarima je, na kraju,  podijeljeno potpisano pismo od strane sportista, za podršku načelniku Smajloviću, koje vam prenosimo u cjelosti.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

120220144828