28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Februar 2014 03:45

Zbirka u školi Musa Ćazim Ćatić

OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Zenica, već dugi niz godina je škola u kojoj se naknadno stiče osnovno obrazovanje i uposlenici ove ustanove kontinuirano rade na unaprjeđenju kvalitete rada u kontekstu obrazovanja odraslih. 

 

Osuvremenjivanju specifičnih metoda i tehnika rada u ovom segmentu djelovanja škole, značajnim dijelom je doprinijelo uspostavljanje aktivne saradnje sa Deutsche Gesellschaft für Internationale  Zusammenarbeit (GIZ). Neki od najznačajnijih efekata ove saradnje se odnose na dodatnu edukaciju nastavnika kad je u pitanju stručni, andragoški pristup kandidatima, ali i općenito podrška u smislu jačanja kapaciteta same škole. 

 

U tom smislu, vrijednom donacijom GIZ-a, škola je postala bogatija za kvalitetnu andragošku biblioteku (58 naslova) koje će stajati direktno u službi edukacije odraslih. Tim povodom, kao i povodom otvranja „andragoškog kutka“, 3.2.2014. god., OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ su posjetili predstavnci GIZ projekta dr. Rodney Reviere i Azra Ramić, kao i predstavnici Pedagoškog zavoda na čelu sa direktoricom Muneverom Selmanović. Prisutni su izrazili opće zadovoljstvo načinom na koji je uređen i opremljen prostor za obrazovanje odraslih, kao i podršku svim daljim aktivnostima u ovom smislu.