20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 21 Decembar 2013 06:33

CCI: Na kafi sa načelnikom

 Mladi Zeničani, članovi nevladinih organizacija i studenti razgovarali su  sa općinskim načelnikom Husejinom Smajlovićem u okviru projekta „Forum odgovornosti“ koji je organizirao Centar civilnih inicijativa.

 

Mladi su predložili da Općina formira fond za stipendiranje mladih talenata i stipendiranje srednjoškolaca koji se školuju za deficitarna zanimanja te da se studentima u Zenici obezbijede mjesečne karte za javni prevoz kao što imaju penzioneri. 

 

Načelnik je odgovarao i na pitanja studenata o inicijativi da se objekat hotela „Rudar“ pretvori u studentski dom, o nadležnostima u oblasti očuvanja životne sredine i aerozagađenosti te o projektima za smanjenje nezaposlenosti. Mladi su pozvani da se aktivno uključe u izbore za savjete mjesnih zajednica u općini Zenica, koji će biti održani tokom februara. 

 

CCI ovim susretom nastavlja realizaciju projekta „Lokalna uprava za kvalitet života građana“, koji se osim u Zenici, provodi u još 13 bosanskohercegovačkih općina. Cilj je unapređenje odgovornosti lokalne vlasti prema građanima, prije svega u stvaranju uslova za bolji životni standard u lokalnoj zajedinici.