25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 06 Decembar 2013 06:46

Općina nema novaca za Doček

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća općine Zenica, vijećnik SBB-a Adel Sinanović pokrenuo je inicijativu za organizovanje proslave Nove godine na Trgu Alije Izetbegovića ,odnosno platou ispred RK" Bosna".

 

Kako sada stvari stoje, mada još uvijek nije donijeta konačna odluka, sve će i ostati na inicijativi. Razlog je nedostatak novca u općinskoj kasi. Vijećnik Sinanović prezentujući inicijativu, izrazio je nadu da će nadležne vlasti ove godine imati sluha, te da će uspjeti organizovati proslavu s potrebnim mjerama sigurnosti i bez pirotehničkih sredstava i tako svojim sugrađanima poslije niza godina ulazak u narednu godinu učiniti veselijim i ljepšim.

 

Odgovor na ovu inicijativu dao je za RTV Zenica pomoćnik načelnika općine Zenica za društvene djelatnosti Zijad Softić, koji je naglasio da još uvijek nije donijeta konačna odluka, ali da se ipak sa velikom sigurnošću može reći da ni ove godine neće biti organizovan doček nove godine na otvorenom.

 

Odluka o organizovanju proslave Nove godine na Trgu Alije Izetbegovića na platou ispred RK" Bosna", napominje Softić, nije konačna. Umjesto dočeka nove godine na otvorenom, u periodu od 20.do 31. decembra biće organizovano više događaja koji su u susret i povodom nove godine. Softić izdvaja Božični, koncert Kamernog i simfonijskog orekstra, zatim koncert Omladinskog hora, te koncerte Kulturno-umjetničkih društava Željezara i Bosnia folk.