29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Novembar 2013 05:44

Danas u 12: Uči gdje stigneš

Javna kampanja "Uči gdje stigneš" biće nastavljena danas u Zenici i sutra u Tuzli, u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Asocijacije XY. Današnja javna kampanja biće održana u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, sa početkom u 12.00 sati, a dan poslije biće održana u Narodnom pozorištu Tuzla, sa početkom u 14.00 sati. 

       

Tokom kampanje učesnicima će se obratiti predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH i  Asocijacije  XY.  Kako se navodi u saopćenju Asocijacije XY, na navedenim lokacijama u Zenici i Tuzli biće postavljena improvizovana, interaktivna učionica u kojoj će se govoriti o zdravim stilovima života, a predviđene su i druge promotivne aktivnosti kojima će se srednjoškolcima i gostima slati "zdrave" poruke. Svi učesnici imaće priliku da se upoznaju o psihoaktivnim supstancama, te posljedicama i rizicima koje prozrokuje njihova upotreba.   

 

Javna kampanja koja se provodi u okviru realizacije "Akcionog plana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga u FBiH" započela je početkom aprila 2012. u Sarajevu, a nastavila u Mostaru i Bihaću.  Također, ova kampanja uključuje i sveobuhvatnu novinarsku promociju na području FBiH, te distribuciju informativno-edukativnog materijala.  Asocijacijom XY, zajedno sa Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, ovom kampanjom želi skrenuti pažnju mladima, kao i široj populaciji, na krucijalnu ulogu promocije zdravlja kao osnovnog polazišta za zdravo djetinjstvo, adolescenciju i sveukupan razvoj jedne individue