26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 12 Novembar 2013 02:17

Baton: gost dekan Adilović

Udruženje „Baton“ iz Zenice već petu godinu zaredom tokom jeseni, zime i proljeća realizacije redovni projekat pod nazivom «Batonovi muhabeti». Ovogodišnji serijal započeli smo u petak posjetom Islamskom pedagoškom fakultetu, gdje nam se povodom Hidžretske nove godine i porukama Hidžre obratio dekan Fakulteta prof. Dr. Zuhdija Adilović.



Osim svečanog ambijenta ova posjeta imala je i radni karakter naime, iskoristili smo ovu posjetu kako bi se upoznali sa radom ovog Fakulteta dajući poseban akcenat na Odsjek socijalne pedagogije.

Naime, stručni izlagač i moderator ispred ovog odsjeka doc. dr. Almira Isić istakla je da je nastavni plan i program ovog Odsjeka usmjeren istraživanju nastavnih cjelina koje tematski obrađuju rad sa osobama sa posebnim potrebama što je nama posebno interesantno.

Isto tako, potpisan je protokol o saradnji između Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici - Odsjeka socijalna pedagogija i Udruženja «Baton» iz Zenice kada je u pitanju savladavanje nastavnih cjelina u sklopu praktične nastave ali i koordinacije sa ostalim Udruženjima koji se u svome radu bave problematikom osoba sa posebnim potrebama.