20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 06 Novembar 2013 21:55

Mostovi prijateljstva kod Yildiza

Predstavnici Mostova Prijateljstva BiH-Zenica su danas(06.11.2013), bili gosti u Turskoj ambasadi i imali prijem kod ambasadora gosp.Ahmet Yildiza. U prijateljskom razgovoru sa velikim prijateljem BiH, gosp.Ahmet Yildizom, predstavnici Mostova Prijateljstva su ga upoznali sa svojim aktivnostima i budućim projektima koji imaju za cilj jačanje prijateljstva i saradnje na polju kulture i mladih. Ambasador Ahmet Yildiz je predstavnicima Mostova Prijateljstva čestitao na svim aktivnostima i rekao da su Mostovi Prijateljstva i njeni članovi uvijek dobrodošli u turskim institucijama.

 

Takođe, vrijedni članovi Mostova su tokom dana posjetili sjedište vojnog atašea Turske ambasade i  i susreli sa vojim atašeom gosp.Isa Sancaklijem. I savjetnik za vjerska pitanja Turske ambasade gosp.Hasan Atli je imao vremena za delegaciju Mostova i susreo se sa njima u svom sjedištu.

Delegacija Mostova Prijateljstva je posjetila i vojnu bazu Butmir(sjedište EUFOR), i susrela se sa brigadirom Alptekin Tartici komadantom turske vojne misije u BiH koji je potvrdio nastavak zajedničke saradnje. Dobra saradnja sa uredom za kulturu i turizam Turske ambasade se nastavlja, i to je potvrđeno na sastanku sa atašeom za kulturu i turizam gosp.Cengiz Aydinom.  Tokom dana smo posjetili i sjedište Yunus Emre Instituta i susreli se sa v.d direktoricom Rabia Bozkurt.

 

Veliki broj susreta  sa predstavnicima turskih institucija i topao i prijateljski doček ukazuje da naše aktivnosti, naš rad i projekti  koje realizujemo su cijenjeni, što nama daje dodatnu snagu da nastavimo vrijedno raditi na jačanju prijateljstva između BiH i Republike Turske. Mi nastavljamo vrijedno raditi, jer već u subotu(09.11), gostujemo u općini Vitez i realizujemo muzički program sa velikim brojem učesnika sa našim domaćinom BZK Preporod Vitez. Jer mi smo Mostovi Prijateljstva-Zenica.

 

Press služba Mostova Prijateljstva