Printaj ovu stranu
subota, 28 Septembar 2013 20:08

Tartici sa Mostovima prijateljstva

Komandant Turske vojne misije u BiH, brigadir Alptekin Tartici posjetio Zenicu i susreo se sa predstavnicima Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica. 

 

Zajedno su posjetili sjedište LOT kuće Eufora u Zenici i u veoma ugodnom razgovoru predstavnici Mostova Prijateljstva su novog komadanta Turske vojne misije u BiH upoznali sa svojim aktivnostima i budućim projektima koje žele realizovati.

 

Brigadir Alptekin Tartici je novi komandant Turske vojne misije u BiH koji je na dužnost stupio prije nekoliko sedmica, i jedna od prvih posjeta bila je posjeta Zenici, gradu koji je bio sjedište Turske brigade (bataljona), dugi niz godina. Mostovi Prijateljstva kroz svoje aktivnosti je posljednje tri godine obilježila godišnjicu dolaska Turske vojne misije u Zenicu i BiH i nastaviće to raditi zajedno sa Turskom armijom.

 

Mostovi Prijateljstva su imali izvanrednu saradnju sa Turskom vojnom misijom i sa bivšim komadantom Turske vojne misije brigadirom Fatihom Ilhanom, i uvjereni smo da će se odlična saradnja nastaviti i sa brigadirom Alptekinom Tartici koji je pokazao veliko interesovanje za naše aktivnosti i zahvalio se na našim naporima i aktivnostima koji imaju za cilj da mostovi prijateljstva između Republike Turske i BiH budu još bolji i jači.

 

Press služba Mostova Prijateljstva

Posljednje od

Povezani članci (by tag)