28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 18 Septembar 2013 15:51

Dnevni centar Pomirenje

Udruženje građana Pomirenje, Fondacija za unapređenja socijalne inkluzije djece i mladih u Bosni i Hercegovini (IN Fondacija) i Kinderpostzegels iz Holadije osigurali su 9.000 eura za Dnevni centar za djecu u Zenici koji je danas i svečano otvoren. 

 

Ove organizacije nekoliko godina već djeluju na području Bosne i Hercegovine i bave se zaštitom djece i njihovih prava, a Centar koji je uz njihovu finansijsku pomoć danas otvoren jedan je od 11 ovakvih centara koji egzistiraju u BiH.  Koordinator Dnevnog centra za djecu Zenica Haris Huseinović kazao je da očekuju podršku i saradnju lokalnih vlasti Zenice kada je u pitanju realizacija projekta baziranog na zaštiti dječijih prava. 

 

Podsjetio je da je Udruženje građana Pomirenje u protekle dvije godine radilo na projektu dnevnog centra za djecu u Zenici, ali na drugoj lokaciji i rezultati i napredak su veoma primjetni, naglašava Huseinović. Osnovna uloga Dnevnog centra, kaže Huseinović, jest osiguranje sigurnog prostora za djecu. Korisnici centra su djeca pod rizikom, kao što su djeca iz problematičnih porodica. 

 

- Ovim projektom direktno će biti obuhvaćeno između 30-oro i 60-oro djece, a o djeci će se brinuti tri stalno zaposlena radnika i oko 10 volontera kao i psiholog i medicinski radnik koji će po potrebi dolaziti u Centar - pojasnio je Huseinović. 

 

pomirenje1112