28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Avgust 2013 00:02

REaktiv u Ljetnoj revoluciji

Festival prijateljstva, Goražde, „Ljetna revolucija“ - U sklopu Festivala prijateljstva koji se održava u Goraždu od 09.-16.08. bit će implementiran i projekat „Ljetna revolucija“ koji će trajati od 12.-14.08. a to sve pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede BPK i Turističke zajednice BPK.


U ovom projektu će učestvovati i članovi Omladinskog udruženja REaktiv koji će zajedno sa članovima Asocijacije srednjoškolaca u BiH 12.08. obilježiti Međunarodni dan mladih i učestvovati u edukaciji na temu timskog rada. Tokom drugog dana projekta bit će upriličeno zajedničko druženje mladih iz nekoliko gradova BiH, posjeta aktivnostima u parku „Plavi cvijet“, a u večernjim satima posjeta i Centru za kulturu u kojoj će se odigrati predstava „Gospođa ministarka“. Ispred Omladinskog udruženja „REaktiv“ u ovom projektu će učešće uzeti 15 članova, o čijim utiscima ćemo vam svakako pisati nakon njihovog povratka u Zenicu. Pored članova Reaktiva treba istaći da će na Festivalu učestvovati i zenička grupa „Nina & Lowerdose” koja nastupa 12.08. od 22:00 na platou gradske dvorane.

 

Iz Udruženja su istakli da su prezadovoljni ovom saradnjom, te posebno zadovoljstvo ističu saradnjom sa mladim ljudima iz Goražda koje planiraju ugostiti i u našoj Zenici. Članovi Udruženja su također zadovoljni, jer će ljetni odmor moći upotpuniti u gradu na Drini, a pri tome naučiti nešto, družiti se sa mladim iz cijele BiH i uvidjeti kakve problem oni imaju u svojim sredinama.

 

Na festivalu će učestvovati brojni gosti iz BiH, regiona ali i gosti iz Francuske (Roberty -Saint Brieuc) i ovim putem REaktiv poziva sve mlade ljude da posjete Goražde u period od 09.-16.08. i dožive Festival prijateljstva. 

 

Iz REaktiv-a su još saopštili kako svim mladim u Bosni i Hercegovini, a to su oni od 15 do 30 godina, kako nalaže Zakon, žele sretan Međunarodni dan mladih sa željom za boljim životnim standardima u našoj zemlji, a oni će nastaviti raditi onoliko koliko je u njihovoj moći za poboljšanje života mladih.

 

Njihov rad možete pratiti na fb stranici: www.facebook.com/UGREaktiv