28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 01 Avgust 2013 09:34

Promocija knjige i iftar

Asocijacija Mostovi Prijateljstva organizovala promociju knjige "Put u nepoznato", autora Enise Bajrić i iftar za prijatelje Mostova Prijateljstva BiH-Zenica

 

Poštovani;

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je sinoć (31.07.2013), na lokaciji Kamberovića polja (Turski park), organizovala promociju knjige "Put u nepoznato ", autorice Enise Bajrić iz Banjaluke. Knjiga govori o Banja Luci, prognaništvu, periodu integracije u švedsko društvo. Promociji je prisustvovao veliki broj posjetioca, a promocija je obilovala i instrumentalnim i lokalnim izvedbama sevdalinki koje govore o Banja Luci. Pjesme-sevdalinke na promociji knjige su izveli za dušu Banjalučana koji su prisustvovali promociji Goran Čaušević, Zanin Berbić i Omer Kadrić.

 

Druženje na prelijepoj lokaciji Turskog parka je nastavljeno uz sevdah, i uz organizaciju iftara za oko 70 prijatelja Mostova Prijateljstva na istoj lokaciji kod Sahat kule. Članovi Mostova Prijateljstva su bili pravi domaćini, i napravili su ambijent kakav i zaslužuje ramazanska noć i iftar poslije dugog posta tokom dana. Ukusan iftar, domaće hurmašice s pekmezom, halva, voće, osmijeh na licima, akšam namaz i sevdalinke i ilahije i kaside koje su naši prijatelji ( Mujo Aganović, Rukaja Podojak,Zanin Berbić, Omer Kadrić,Melih Karan), izveli, upotpunilo je sliku druženja prijatelja što je bio i krajnji cilj Mostova Prijateljstva. Našem iftaru su prisustvovali i naši prijatelji iz Turske vojne misije u BiH na čelu sa brigadirom Fatihom Ilhanom (zamjenik komandanta EUFORA u BiH), koji je došao sa svojom porodicom.

 

Mnogi su nam pomogli da ove aktivnosti realizujemo. Posebno se želim zahvaliti Melihu, Emini, Berini, Sanidu, Fehimu, Elfadu na odgovornom radu, pomoći i realizaciji ove naše dvije aktivnosti koje smo hvala Bogu uspješno realizovali.

 

Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica poslije ramazanske posjete Istočnoj Bosni, organizovanja promocije knjige, i organizovanja iftara, nastavlja sa svojim aktivnostima jer mi smo entuzijasti koji od srca rade za dobrobit šire društvene zajednice. Kao što se u narodu kaže ništa materijalno ne može opstati kroz vrijeme, ostaju samo dobra dijela. Mi se trudimo, imamo iskren nijet u svemu ovom što smo realizovali u ove tri godine od kada smo počeli na ovaj način djelovati...  Mi smo Mostovi Prijateljstva..

.

Izvršni menadžer Mostova Prijateljstva

Jasmin Imamović

 

moprizeknji2