20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Juni 2013 07:23

Premijer danas podnosi ostavku?

Fikret Plevljak, premijer Zeničko - dobojskog kantona, saopćiti će danas   javnosti da podnosi ostavku i vraća mandat SDP-u, rezultat je trosatne sjednice Predsjedništva SDP-a ovog kantona, završene sinoć iza 19 sati, tvrde u kantonalnom odboru ove stranke. .

 

- Premijer Plevljak će vratiti mandat, a SDP će u predviđenom roku, najdalje deset dana, predložiti novog mandatara, što će potom ići prema Skupštini. Mjesto premijera Kantona i ministra prometa, koje u aktuelnoj vlasti ima Raif Seferović, biće popunjeno kadrovima SDP-a iz Zenice, jer ono unutarstranačkom raspodjelu pripada ovoj općinskoj organizaciji, rečeno nam je sinoć u kantonalnom odboru ove stranke. Međutim, aktuelni premijer Plevljak je kazao da je "samo dogovoreno da jedino on izlazi u javnost sa izjavama, a njegova nije baš takva", kakvu smo saznali od zvaničnika SDP-a ZDK.

 

 

- Konačnu odluku ću saopćiti javnosti u utorak i ona još nije donesena, kazao nam je kasno sinoć. - Trebamo biti odgovorni prema javnosti i ponavljam, odluku ću donijeti i saopćiti u utorak, kazao je Plevljak.  Za danas je zakazana Skupština Zeničko - dobojskog kantona, ali Plevljak nije želio reći da li tu odluku želi prvo saopćiti poslanicima kantonalne skupštine.