28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 20 Maj 2013 21:53

Dani Turske u Zenici

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je zajedno sa oficirima Turske vojne misije u BiH posjetila JU Dom i Porodicu. Direktor JU "Dom i Porodica" Branko Dilber se zahvalio na posjeti, i zahvalio se za sve ono što su vojnici Turske vojne misije uradili u proteklih 20 godina i za Dom i Porodicu. Evocirane su uspomene na 1993 godinu, kada su turski vojnici dijelili svoju hranu-obroke sa djecom iz Doma, jer je u tom periodu bila velika nestašica u hrani.

 

Delegacija Mostova i Turske vojne misije je mališanima uručila i skromne poklone (igračke,slatkiše i dr). I Mostovi Prijateljstva će uvijek na usluzi mališanima i neke od aktivnosti u budućem periodu biti će vezane za Dom i Porodicu...Jer mi smo Mostovi Prijateljstva..

 

 

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je četvrtog dana manifestacije "Dani Republike Turske u Zenici", imala dvije aktivnosti.Jedna aktivnost je bila posjeta JU Dom i Porodica sa oficirima Turske vojne misije. Druga aktivnost-manifestacija bio je 2.Međunarodni turnir u tavli koji je organizovan u Muzeju Grada Zenice (Klub) 20.05.2013godine, zahvaljujući tavla klubu "Uskudar" iz Zenice i Mostovima Prijateljstva.

 

Na turniru je učestvovalo 14 takmičara. Poslije nekoliko sati dobre igre dobili smo i pobjednika Anesa Polimca. Pobjedniku je uručen pehar, a takođe će dobiti i veoma kvalitetnu tavlu, kao nagradu za prvo mjesto. Cilj organizovanja turnira u tavli jeste prije svega druženje, igra i sklapanje novih prijateljstava.. Zbog toga smo mi Mostovi Prijateljstva.

 

 Press služba Mostova Prijateljstva

 

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU događaja koju je priredio JASMIN BLICKO HADŽIĆ