29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 08 April 2013 08:51

Baton:takmičenje u streljaštvu

 

Klub paraolimpijskih sportova Baton Zenica je protekle sedmice povodom 04. aprila  Međunarodnog dana  zaštite od mina organizovao tradicionalno treće po redu takmičenje u streljaštvu (vazdušna puška).

 

Ovo takmičenje otvorio je Kantonalni ministar za boračka pitanja Ekrem Tuka, a bila je ovo prilika da se osobe sa posebnim potrebama okušaju svoja umijeća u ovoj paraolimpijskoj sportskoj disciplini. Takmičenje je bilo podijeljeno u četiri osnovne kategorije a ostareni su slijedeći rezultati:

 

  *   u kategoriji tetraplegija SH-3 prvi je bio Imamović Zaim, drugo mjesto je zauzeo Efendić Muhamed dok je treće mjesto pripalo Nedžadu Tarahiji.

  *   U kategoriji SH-2 amputirci prvi je bio Kovačević Kasim, drugo mjesto je zauzeo Redžić Mirsad dok je treće mjesto pripalo Purić Elviru.

  *   Kategorija SH-1, amputaciije I povrede donjih ekstremiteta najbolji je bio Muharemović Nedžad drugi Džanan Galib,  dok je treće mjesto zauzeo Bečić Taib,

  *   u kategoriji opći invaliditet prvi je bio Kavazović Senad drugi je bio Hasanović Zijad  dok je treće mjesto pripalo Mirsadu Hekiću.

 

Klub paraolimpijskih sportova Baton Zenica je nakon takmičenja u restoranu «Putnik» upriličio večeru za sve učesnike takmičenja gdje smo iskoristili priliku da najavimo naredne aktivnosti u ovom mjesecu i to posjetu ratnog komandanta Trećeg korpusa generala Sakiba Mahmuljina, te organizaciju posjete memorijalnom centru Srebrenica-Potočari .