20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 21 Mart 2013 16:29

Ministri posadili sadnice

Obilježavajući 21. Mart – Međunarodni dan šuma u Zeničko-dobojskom kantonu,  Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu sa Kantonalnom upravom za šumarstvo organiziralo je danas sadnju drveća pored rijeke Kočeve i u krugu oko zgrade Zeničko-dobojskog kantona.

 

 

Kantonalni ministri posadili su danas sadnice tuje i katalpe, što predstavlja prvu fazu obilježavanja Međunarodnog dana šuma. U narednih nekoliko dana, bit će organizirana sadnja stabala u šumama kojima gazduje Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona, a mlade sadnice osim radnika ŠPD-a sadit će i članovi Vlade Kantona.

 

U prigodnom obraćanju povodom obilježavanja Međunarodnog dana šuma, Bojan Bošnjak, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona govorio je o značaju ovog prirodnog resursa, te potrebi da se do kraja zakonski reguliše i zaštiti šumski fond od neovlaštenog iskorištavanja.

 

- Šume nisu naše vlasništvo, one su bogatstvo koje smo mi samo posudili od budućih generacija i tako se prema njima moramo i odnositi, kazao je na kraju ministar Bošnjak.